sunnuntai 10. tammikuuta 2016

1-sarjan huipennus!1-sarja huipentui Keljonkankaalla!

Heräsin lauantaiaamuna ja olin onnellinen, että yleensä heräsin. Näissä pakkasissa kun tekisi mieli vain painua talviunille ja herätä sitten kun aurinko lämmittää. Piti kuitenkin nousta ylös, mutta kävi kuten ennenkin minulle, aivot jäivät tyynylle. Ulkona oli pakkasta -18, ei ole valkoihoisenkaan hommaa lähteä ulos. Eipä mitään, aamulääkkeet sisuksiin ja odottamaan vaikutusta. Vaikutus positiivinen – eipä muuta kuin ulos ja turnauksen järjestelyyn.

Onneksi on noita hyviä pelikavereita, jotka ilmestyivät sovittuun aikaan klo 8.00 Keljonkankaan koululle tekemään kenttiä ja virittelemään verkkoja. Tytötkin tulivat paikalle vähän myöhemmin ja puhvetti pystyyn. Toista aamukahvia jouduttiin hieman odottelemaan, kun keitin ja keittäjät olivat olleet yön töissä ja työvuorot hieman pitkittyneet. Kyllä sitä kahviakin saatiin ja nyt aivotkin lähti käyntiin.

Turnaus lähti käyntiin kuin vanha diesel-kone, alkuun verkkaisesti ja kun vauhtiin päästään , se ei pysähdy millään. Alkusarjan ottelut taputeltiin tasaisesti ja kummassakin lohkossa pelattiin muutama tasapeli. Joutuipahan Jani (Virtanen) tekemään laskutoimituksia, että saatiin paremmuusjärjestys selville.

Välierät olivatkin sitten aika selviä lukuunottamat Kotkan ja Pyryn peliä, joka päättyi 2-1 Kotkalle. Ensimmäinen ja kolmas erä jatkopalloilla erävoitto. Kolmas erä Kotkalle19-17. Tunnelma katossa, häviöstä huolimatta Pyryn miehet tyytyväisiä peliin. Katsojatkin olivat innoissaan. Peli oli hienointa mitä ollaan pelattu pitkään aikaan. Tuli mieleen, että pelaataanko tässä  Suomen mestaruudesta, mutta ei, vaan pelattiin  1-sarjan voitosta. Siilinjärvi hoiti itsensä 2-0 voitolla toiseksi loppuottelijaksi. Pronssit ratkaistaan HIY:n ja Pyryn välillä.

Sijoitusottelut hoidettiin mallikkaasti. Sijoista 7-8 käytiin tasaväkinen kamppailu Tampereen ja Pyryn  naisten kesken. Ottelusta kehkeytyi kolme-eräinen. Kolmas erä oli yllättävän selvänumeroinen, Pyrylle 15-7 ja lopultakin joukkueelle 1-sarjassa otteluvoitto. Tähän oli hienoa lopettaa tämän kauden 1-sarja. JoLePa hoiti itselleen viidennen sijan ja SiSuPa oli viides. Kolmannesta sijastakaan ei käyty todellista kamppailua vaan Pyry hoiti homman kahdessa erässä. Pyry oli turnauksen kolmas ja HIY neljäs. Samaan aikaan käytiin turnauksen ja 1-sarjan voittokamppailu. Pyryn pelaajat eivät malttaneet pelata ollenkaan kun piti jännittää Kotkan ja Siilinjärven peliä. Jos Siilinjärvi voittaa niin Pyrykin voittaa ja niinhän siinä kävi. Kiitos Siilinjärvi ja kuten Kotkan pojat sanoivat ”pallo on pyöreä”.
Tuomaritkin selvisivät kiitettävällä arvosanalla. Markku, Arttu, Jani ja Vesa hoitivat homman tyylikkäästi. Oli tosi mukava nähdä Markku taas mukana remmissä.

Se oli sitten siinä.

Illalla saunan lauteilla istuessa tuli nostalginen  ja haikea olo. Taas kerran yksi sarjakausi on ohi, enkä edes muista kunnolla, monesko se oli. Kausi oli hieno ja muistoja täynnä ja muistoja tuli taas lisää. Nämä sarjat kun eivät ole pelkästään pelaamista, siihen kuuluu myös sosiaalinen kanssakäyminen. Istumalentopallosakissa ei pääse syrjäytymään. Oli mukavaa nähdä ”Jätesäkki-Tervo”,  (tiedoksi, että nimi tulee Samin pelipaidan mainoksesta). Minulle hän on antanut ”Mätisäkki”-nimen, mutta näin se homma toimii.  Kuten sekin, että  Kotkan ja Pyryn välierä-ottelussa jonkun puma- tossut välkkyi edelleen silmissä. Itse olin ottanut vanhat tossut taas käyttöön. Tai sekin että Veli-Mattia piti houkuttelemalla houkutella tyttöjen kanssa pelaamaan. Ei malttanut millään lähteä kun puhvetissa kakku oli niin hyvää. Tai että Vesku (Välilä) sanoi pelin jälkeen, että nuo lääkkeet hidastaa toimintaa. Minusta niillä lääkkeillä ei ole ollut mitään päälle päin näkyvää vaikutusta.

Nyt kaudesta ei ole jäljellä kun Kotkan ja SM-turnaukset. Toivottavasti joukkueet ilmoittautuvat turnauksiin ja jatketaan hyvää istis-perinnettä. Tällä tavoin pidämme lajimme elossa. Jyväskylässä  oli kuitenkin päivän aikana satakunta henkeä liikkeellä.

”ISTIS ON ILOINEN ASIA”

Hymyillään kun tavataan.

Hieman kuvasatoa!
Voittajat:
Tuomo Tikkanen, Janne Laukkarinen, Seppo Neuvonen, Allan Pynnönen, Pekka Piitulainen, Marko Hintsa, Hemmo Spelman, Vesa Patinen ja Vesa Välilä.
"ONNELLISET"
On tämä mukavaa!"Kaverithan torjuvat!"


"Onpa hurja torjunta"


"Tulikohan ne lääkkeet otettua"


"Voi ei!!!"


"Ei mitään hätää, Marko hoitaa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti