tiistai 4. lokakuuta 2016

Suomen Cup 2016Suomen Cup-viikonloppu
Näin sitten on istiskausi avattu. Suomen Cup pelattiin Jyväskylässä 1.-2.10.2016. Turnaus pelattiin perinteisesti Homenokka-turnauksen yhteydessä. Istumalentopallo sulautuu hyvin ko. turnauksen yhteyteen. Me saimme taas arvoisemme vastaanoton eli loistavan. Katsojia riitti kentän laidalle joka otteluun. Vaikka sunnuntaina  meidän pelimme venyivät, niin niitä katsojia riitti siihenkin.

Lauantaina miehet väänsivät pitkän päivän. Ottelut olivat tasokkaita ja mielenkiintoa riitti taas kerran viimeiseen peliin asti. Alkusarja mentiin ennakkoaavistusten mukaan. Kummankin lohkon kaksi parasta olivat perinteiset. Yllätyksiä ei tullut, vaikka vähän Siilinjärveltä sitä odotinkin. Sijat 7 ja 8 Pyry vastaan TSI. Pyry kohteliaana ja väsyneenä antoi tämän kerran tamperelaisten nauttia voion hedelmistä. Sijat 5 ja 6 Siilinjärvikin alkoi lämmetä ja viidennen sijan.  ZZ Toivala-KSI Kotka ja HIY 1-JoLePa. HIY 1 eteni selvästi finaaliin ja vastustaja ZZ Toivala joutui Kotkan kanssa vähän tiukemmalle.” Pronssiotteluun” eteni JoLePa – Kotka ja finaaliin ZZ Toivala – HIY 1. Molemmat mitaliottelut olivat kolmieräisiä ja erittäin tasaisia vääntöjä. JoLePa yllätti ja vei kolmannen sijan. Suomen Cupin voitosta odotettiin tiukkaa ottelua ja sellainen myös saatiin. ZZ Toivalan voittoputki katkesi ja kannun kotipaikka seuraavan vuoden ajan on Helsinki. Miesten puolella nämä neljä joukkuetta erottuvat selvästi SM-tason joukkueiksi. Vahinko että ZZ Toivala ei ilmoittautunut SM-sarjaan. Pelaajasiirrot tällä kaudella vahvistavat joitakin joukkueita huomattavasti. Iloinen ja ylpeä olen Keski-Suomen miesten lippulaivasta JoLePa:sta. Joukkue on kehittynyt huomattavasti viime vuodesta. Hienoa. Tuosta on hyvä jatkaa sarjaa.

Sunnuntaina naiset sitten pelasivat oikein pitkän kaavan mukaan. Otteluihin ennalta varattu aika ei riittänyt, vaikka pelattiin vain kaksieräisiä pelejä. Niinpä olimme sunnuntaina viimeisiä Hipposhallissa. Hyvä etteivät vahtimestarit tulleet ajamaan pois. Ottelut siis olivat tasaisia runkosarjan viimeiseen otteluun saakka. Viimeisessä runkosarjan ottelussa ratkesi "pronssiotteluun" menijät. ”Pronssiottelussa” pelasivat HIY 1 – ESI-Ladyt. Ottelun voitti HIY 1 ja sijoittui näin kolmanneksi ja ESI-Ladyt neljänneksi. Viidenneksi turnauksessa jäi Siilinjärvi.
Loppuottelussa pelasivat perinteisesti HIY 2 ja Palokan Pyry. Pyry voitti runkosarjan ja hävisi ainoastaan yhden erän ESI-Ladyille. Loppuottelu kulki tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen erä Pyrylle, toinen erä HIY:lle. Kolmas erä sekin HIY:lle ja pokaali matkasi takaisin Helsinkiin.

Naisten SM-sarjasta tulee varmaan tasainen ja mielenkiintoinen. Ottelut kulkivat siihen malliin, että mikä joukkue tahansa voi voittaa turnauksen ja mestaruuden. Hyvää oli myös se, että HIY:n toisessa joukkueessa pelaa monta maajoukkuepelaajaa. Näin hekin saavat peliaikaa ja -kokemusta.

Turnaus oli mielestäni onnistunut ja tarpeellinen istumalentopallon kannalta. Olemme tällä hetkellä väsyneitä mutta onnellisia.
Tässä hieman kuvasatoa Hippokselta.

Suomen Cup mestarit HIY 1


 Suomen Cup-mestarit, HIY 2
 Hopealle tulleet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti